Kinezyolojik Bantlama Nedir?

Kinezyolojik Bantlama, çeşitli bantların özel tekniklerle kullanıldığı bir fizik tedavi yöntemidir.Fizik tedavi kliniklerinde oldukça sık kullanılan bir teknik olan kinezyolojik bantlamada eklem hareketi sınırlandırılmaksızın ilgili dokuya istenilen etkiyi kazandırmak amaçlanır.

Kinezyolojik Bantlama Hangi Durumlarda Kullanılır?

  • Kas Ağrıları
  • Eklem ve Bağ Yaralanmaları
  • Ödem Durumları
  • Doğru Pozisyonlamalarda
  • Kaslara Destek amacıyla kullanılabilir

Uygulama Nasıl Yapılır?

Uygulamayı yapacak kişi öncelikle kullanacağı tekniği seçer. Uygulama yapılacak bölgeye uygun bant ayarlandıktan sonra özel teknikler ile bant yapıştırılır. Uygulama sırasında hiçbir ağrı hissedilmez.

Ultrason Tedavisi Nedir?

Ses dalgaları modern tıpda gerek tanı koyma gerekse tedavi aşamasında oldukça sık kullanılır. Fizik tedavi kapsamında kullanılan Ultrason terapide amaç, uygun frekanstaki ses dalgalarının ilgili dokuya gönderilerek, dokuda lokal ısı artışı,mikromasaj ve kavitasyon etkisi görmektir.

Ultrason Uygulaması Nasıl Yapılır?

Özel cihazlar yardımıyla ses enerjisi ilgili dokuya gönderilir. Hastaya uygun frekans ve süre seçilerek işlem uygulanır. Uygulama genellikle birkaç dakika sürer. Kişinin yaşı, hastalığın durumu kriter seçimlerinde etkendir.

Ultrasonun Etkileri

Dokuların ısıtılması, ağrının hafifletilmesi, mikromasaj gibi etkileri mevcuttur. Özellikle kronik ağrıların tedavisinde oldukça etkilidir.

Fiziksel Egzersiz Nedir?

Sağlığı iyileştirmek,kişinin performansını artırmak veya çeşitli sebeplerle kaybolan fiziksel fonksiyonun yeniden kazanılmasını sağlamak amacıyla uygulanan fiziksel aktivitedir.

Fiziksel Aktivite Örnekleri

  • Yürüyüş
  • Koşu
  • Yüzme
  • Bisiklete Binme
  • Kol-Bacak ve Gövde Hareketleri

Fiziksel Aktivite Düzeyimi Nasıl Belirlerim?

Kişinin uyması gereken fiziksel aktivite düzeyi, kişinin yaşına, hastalıklarına, egzersiz hedeflerine ve bireyin fiziksel durumuna göre uzman bir fizyoterapist tarafından planlanmalıdır. Amaca uygun test bataryaları kullanılarak bireye özel bir egzersiz programı oluşturulur.

Egzersizin Faydaları Ve Temel Egzersiz Türleri

Fiziksel egzersiz, kalp damar sağlığının korunması, kas-iskelet sisteminin geliştirilmesi, depresyondan uzak kalınması ve genel vücut işleyişinin devamı açısından son derece değerlidir.

Temel egzersiz çeşitlerine ;

Kuvvetlendirme egzersizleri, denge egzersizleri, koordinasyon egzersizleri,eklem hareket açıklığı egzersizleri,germe egzersizleri örnek verilebilir.

Hızlı Randevu Alabilirsiniz