Yara Nedir?

Yara, deri bütünlüğünün çeşitli nedenlerle bozulması sonucunda doku yapısının zarar görerek işlevini kaybetmesi durumudur. Yaranın tedavisinde en önemli süreç yara bakımıdır.

Yara Türleri

Kronik Yara

İyileşme süreci uzun süren ya da iyileşme emaresi göstermeyen yaralardır. İyileşmeyen yaralarda enfeksiyon, iskemi ve hipoksi görülebilir.

Yatak Yaraları (Bası Yarası)

Yatağa bağlı hastaların aynı pozisyonda uzun süre kalmasıyla oluşan yaralardır.  Temas yerlerinde oluşan yaralar fark edilmezse kronik yaralara dönüşebilir.

Diyabetik Yara (Şeker Hastalığı)

Diyabet rahatsızlığı damar ve sinir dokularının zarar görmesine neden olur. Çoğunlukla ayak bölgesinde açılan yaraların bakımı ve tedavisi uzmanlar tarafından takip edilmesi gereken sabır isteyen bir süreçtir.

BİLGE HAYATLAR’DA YARA TEDAVİ YÖNTEMLERİ

En önemli etken bakım ve pansumandır. Yaranın bulunduğu dokunun temizliği, bağışıklık sisteminin güçlü olması ve verilen ilaçların etkisi gibi birçok faktör tedavi sürecinde rol oynar. Uzman kadromuz tarafından kişinin ihtiyacı olan tedavi yöntemi belirlenir ve uygulanır.

Debridman Yöntemi

Yara bölgesinde iyileşmeyi engelleyen ölü ya da enfekte dokuların temizlenmesi işlemidir.

Hiperbarik Oksijen Tedavi (HBO)

Hasta bir kabinin içine girer ve deniz seviyesi basıncından 2 ya da 3 kat daha fazla basınca maruz kalır. Kan ve dokulardaki oksijen miktarı 20 kat fazlalaşır. Dokudaki oksijen miktarının artmasıyla birlikte yara iyileşmesini sağlayan maddelerin üretimi de artar.

PLASON

Termal olmayan atmosferik plazma sayesinde canlı dokularda biyolojik süreçleri kontrol etmek, canlandırmak mümkündür. Plazma uygulaması sterilizasyon ve yaraların iyileşmesinde, kanamayı durdurmanın yanı sıra bir dizi cilt hastalığının tedavisinde de istenen terapötik etkiye sahiptir.

Işın yoluyla uygulanan plazma vücutta olumsuz veya alerjik bir reaksiyona sebep olmaz.

Hızlı Randevu Alabilirsiniz